1 juni 2013

Fem genvägar till en plattare mageKom sommaren snabbare än väntat? Nu behöver du inte ha ångest för att du missat dieter eller träning. Här är fem genvägar för en plattare mage – utan större ansträngningar.Här är fem bra sätt att minska midjemåttet - utan att göra avkall på lata semesterdagar!

1. Bra hållning
En rak rygg och stilig hållning kan trolla bort upp till tre kilo. Genom att dra in magen, räta på ryggen och dra bak dina axlar ger du både ett elegantare och smalare intryck!

2. Fuska med underkläder
Slimmade underklänningar, strumpbyxor som håller in magen eller linnen som fixar formen i ett nafs. Utbudet av kroppsformande kläder är mycket stort. 

3.  Ät långsamt
När vi är stressade äter vi också med ett högre tempo. Det resulterar i för stora portioner, eftersom hjärnan inte hinner signalera mättnadskänslan i tid. Stresshormonet kortisol har i sig en negativ effekt på vikten, och ofta ett samband med just bukfetma.

4. Sov ordentligt
Att fuska med sömnen är ingen bra idé. Sover du för lite ökar också nivåerna av samma stresshormon. I en kanadensisk studie kunde forskarna se att personer som sov mellan 5 och 6 timmar per natt hade 35 procents större risk att gå upp i vikt. De hade också 60 procent mer fett kring midjan och buken än de som sov 7 till 8 timmar.

5. Drick grönt te
Det är laddat med nyttiga antioxidanter och gör underverk för både hälsa och hy. Men visste du  att grönt te också påverkar kroppsfettet? Enligt en 12 dagar lång studie, publicerad i Journal of Nutrition, förlorade de som drack grönt te varje dag 8 procent mer bukfett än de andra personerna i studien.

Källa: Prevention

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar