4 juni 2013

Tips till rätt foundation!
En för mörk foundation gör att din hy ser ”gammal” ut. Äldre hy bör alltid vara försiktig med att välja en för mörk foundation. Men det gäller alla, hyn ser sämre ut om du har en foundation som är för mörk.

En för ljus foundation framhäver istället dina porer. Har man synliga porer kommer dessa att synas mer om du använder en för ljus foundation. En foundation kan även se grå ut på huden om den är för ljus.

En foundation ska bara jämna ut din naturliga hudton och dämpa tex rodnader. Aldrig göra dig brunare. Vill du dock se brunare ut så kommer det bli mycket finare att använda ett solpuder ovanpå. Men dock inte över hela ansiktet. Endast där solen träffar naturligt.

En foundation ska inte heller vara tjock och kakig. Använd inte massor av foundation när du vill täcka finnar. Det är mycket bättre att använda ett tunt lager foundation över hela ansiktet, och sedan använda concealer där du behöver. Då slipper du få det tjockt där det inte behövs.
Hur hittar man då rätt färg? 
- Testa alltid på ren hy utan foundation och puder.

- Testa färgen på käkbenet och ner mot halsen. Tona gärna ut kanterna på appliceringen så att du lättare ser om det flyter ihop och inte blir olika färger.

- När du tror att du hittat rätt:  Testa en nyans mörkare och en ljusare bredvid. Ofta tror man att man hittat rätt, men nyanserna kan skilja väldigt lite och de kan finnas en som passar dig ännu bättre.

- När färgen flyter in bra och matchar färgen på käken och ner mot halsen är den rätt!

- Man vill alltid få en jämn ton från halsen och upp i ansiktet, Aldrig olika färger! Då kommer de garanterat synas. Därför är de viktigt att den matchar.

- Lyset i en butik är ofta lite gultonade, så det du ser i spegeln där kan se helt annorlunda ut när de kommer ut i dagsljus. Be personalen applicera lite foudation på dig. Gå sedan ut i dagsljuset/framför ett fönster och kolla där.

- Du ska också välja om du ska ha en kall eller varm foundation för att de ska passa perfekt! En färg kan vara kall och då ha mera blåa toner i sig eller varm och ha mera röda/gula toner i sig. Se på dina kläder vilka färger du själv tycker att du passar i. Tex grönt och mörkrött (varmt) eller isblå och ljusrosa (kall). Om du passar bäst i kalla kläder, så har du oftast en kall hudton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar