9 maj 2013

Vilken hudtyp har du?




Normal hud: Din hud är fast, smidig och varm att ta på, den är varken torr eller fet och utan utslag och fläckar. Huden kan vara lätt rosa. Det genomsnittliga pH-värdet är 6,5

Torr hud: Torr (of course ) och ofta en aning varm. Huden blir lätt fnasig och fjällig, ett matt utseende. Din hud är känslig för vind och kyla och blir lätt irriterad och inflammerad av luftkonditionering. En fuktighetsbevarande creme är mycket viktigt. 

Fet hud: Din hud är blank och svår att hålla ren p.g.a. för mycket talg. Du har ofta utslag och inflammerade partier. Du har tendens till akne och eksem. Sol, kalla och fuktiga vintrar, dåliga matvanor samt stress kan förvärra besvären.

Blandhud: Du har en torr hud med blanka feta partier i bl.a. T-zonen. Vissa partier behöver mycket fukt medan andra behöver sammandragande och uttorkande behandling. 

Åldrande hud: Torr, varm att ta på och nedsatt spänst och smidighet. Din hud behöver ständigt värd med uppfriskande ansiktsvatten, fuktighetsbevarande krämer och närande masker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar