22 maj 2013

Så får du finare naglar - 10 enkla tips


Hej på er alla.
Idag är det onsdag och idag så tänkte jag tipsa er om tio riktigt bra nageltips.
Här följer tio små tips på bättre och finare naglar.

Håll naglarna rena.
Det är förstås prio 1 mot vackrare naglar. Du gör rent dem regelbundet. Om du låter smuts och infektioner ta plats inne i naglarna förlorar du chansen att reparera dem och ge dem lystern tillbaka. Och finns det något äckligare än naglar fulla av smuts. Ge dina naglar tid och uppmärksamhet så blir de fina.

Massera dina naglar så ofta du kan.
Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

Misshandla inte dina naglar.
Det är lika viktigt som att hålla dem rena. Att bita, peta med dem eller dra i saker med naglarna är som att bjuda in skador i naglarna.

Fila naglarna regelbundet.
Det håller dem i form och får dem att se snygga ut. När du filar naglarna försvinner också smuts och andra skadliga partiklar tillsammans med döda hudceller bort. När dina gamla hudceller är borta ersätts dem med ny fin hud som får dina naglar att se ännu bättre ut.

Gör det till en god vana.
Att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.


Låt någon ge dig professionell manikyr och pedikyr.
Att låta ett proffs jobba med dina naglar gör de starkare och finare direkt.

Ta hand om nagelbanden.
Många tjejer undviker att bita på naglarna men det slutar med att de biter på nagelbanden istället. Att bita på nagelbanden förstör nageltillväxten. Att ta hand om nagelbanden är en av de viktigaste sakerna att göra eftersom nagelbanden skyddar dina naglar från infektioner. Det enda du behöver göra är att massera dem med nagelbandskräm/olja ibland. På det sättet bibehåller du en bra blodcirkulation som hjälper till att få naglarna att växa bättre.

Olja är som sagt dina torra naglars bästa vän.
Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten.
När du precis lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

 För dig som har gula naglar.
Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 10 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På sikt så vitnar dina naglar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar