20 maj 2013

10 små tips för ett bättre hår


Hej på er alla. Idag är det måndag och ännu en ny vecka. Hoppas att ni har haft en bra helg. 
Från och med idag så kommer jag att sortera mina dagens tips inlägg lite mer. Det kommer att vara antingen ett tips eller tips på en bra produkt kanske en liten video på något. Det kan alltså vara precis vad som helst. Men det skall röra sig inom området som råder för dagen. 

Idag är det som sagt måndag och idag skall jag skriva om några smarta hårtips. Idag blir det faktiskt 10 små tips för ett bättre hår.

1. Duscha håret mer sällan
Håret mår bättre av att inte bli tvättat så ofta, då menar jag med schampo  Schamponera håret var tredje dag eller med längre mellanrum för bäst effekt. När du väl tvättar håret se även till att använda lite shampoo och mer balsam. Om din schampo flaska tar slut före ditt balsam så gör du fel. Om du tycker att ditt hår ser fettigt ut av att tvättas så sällan, använd torrshampoo, det finns att köpa lite varstans. 

2. Undvik onödigt slitage.
Färgningar, toningar och blekningar and so on sliter väldigt mycket på ditt hår. Blonderingar och blekningar är värst. Försök att undvika dessa så mycket som möjligt. 

3. Värmetänger av olika slag
Värmetänger så som plattång, locktång och hårfön är riktigt onda verktyg mot ditt hår. Försök att undvika dem så mycket som möjligt. Använd dem bara vid speciella tillfällen. Om du använder en värmetång se till att använda värmeskydd innan. Se till att aldrig föna ditt hår, det sliter mer än vad man tror. Låt det självtorka.

4. Dina hårborstar
Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum. Det blir snabbt massa smuts, fett och döda celler på borstarna som skadar ditt hår. Ett tips är att rengöra borstarna med schampo.

5. Använd inpackningar
Inpackningar är väldigt bra för ditt hår, se till att använda det ca 2 gånger i veckan för bäst resultat. Hårinpackning skonar ditt hår och tar bort slitage, dock verkar inpackningarna oftast bara några dagar. Se då till att använda det ofta. 

6. Ät nyttigt
Att äta och dricka nyttigt ger faktiskt mycket bättre resultat på håret än vad man tror. Håret växer kanske inte speciellt mycket mer av att man äter hälsosamt, men det mår mycket bättre och ser därför mycket bättre ut. Särskilt b-vitaminer, e-vitaminer och proteiner sägs vara bra för ditt hår. 

7. Hårsnoddar
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall, klämmor och vassa kanter skadar håret. Välj mjuka och släta håraccessoarer för att undvika onödiga slitage.

8. Massera din hårbotten.
Ett tips som jag tycker är väldigt bra är att massera hårbotten för att stimulera hårsäckarna. Detta gör att ditt hår börjar jobba mer och nytt hår växer fortare. För bästa resultat gör det ca 5-10 min per dag. 

9. Trassligt hår?
Om du lät får trassel och tovigt hår sov med en fläta på kvällarna. Då skyddar du håret från att delas och gå av genom att göra det mer kompakt. Speciellt om du rör dig mycket i sömnen och sover oroligt. 

10. Håruppsättningar
Om du har väldigt långt hår är det extra viktigt för dig att försöka ha håret uppsatt i olika håruppsättningar. Det minskar slitaget av dina hårtoppar som ofta är väldigt utsatta längst ner på håret.



1 kommentar: