3 juni 2013

Måsten på hårvårdshyllanDrömmen är ett friskt och blankt hår. Men i verkligheten känns håret både tråkigt och risigt. Överallt omges vi av bilder på fantastiskt blanka och friska hår. Men hur lyckas man hålla det snyggt och fräscht? Läs vidare och lär dig mer om superprodukterna som gör året både kraftfullt, starkt och vackert. 


Värmeskydd
Om du dagligen fönar eller stylar ditt hår med lock- eller plattång är värmeskydd ett måste. Många stylingverktyg värms upp till omkring 200 grader vilket sliter enormt på de sköra hårstråna. De värmeskyddande produkterna finns i olika former och anpassade för olika hårtyper. 
Värmeskyddet appliceras med fördel i vått eller fuktigt hår och fungerar som en skyddande hinna som lägger sig runt hårstrået. Om du låter håret självtorka innan du stylar det med exempelvis en plattång är det en bra idé att applicera värmeskydd redan när håret är fuktigt för att få ett slätt och fint resultat.

Olja
I århundraden har lokalbefolkningen i Marocko använt den magiska arganoljan till bland annat matlagning, läkemedel och hud- och hårvård. Oljan utvinns från det utrotningshotade arganträdets frukter som enbart växer i sydvästra Marocko. 
Oljan är glansgivande, näringsrik och vårdande och är en riktig räddare i nöden för tunt och frissigt hår. Du kan använda den i både fuktigt och torrt hår för att ge glans och reda ut. En eller ett par droppar räcker att applicera i hårets toppar och längder. Håret blir inte fett då konsistensen är lätt och kan därför även appliceras i underhåret. 

Serum
Har du långt och slitet hår kan det vara en idé att testa ett vårdande serum. Ett hårserum kan jämföras med en bodylotion. Den jämnar till kluvna hårtoppar och skyddar hårstråna genom att lägga sig som en hinna runt dem. De flesta luktar gott och ger håret en vacker lytster.
Hårserumen finns i olika varianter anpassade för olika hårtyper. Det finns de som ger glans, kontrollerar frissighet och gör slitet hår mjukare. Applicera en mycket liten mängd av serumet i längderna innan du påbörjar stylingen. Se till att inte komma för nära hårbotten för att undvika att håret upplevs som fetare än vanligt.

Hårinpackning
Tvättar du håret dagligen med både schampo och balsam kommer du snart behöva pigga upp och reparera håret med en hårinpackning. Och precis som med schampo och balsam bör du välja en hårkur anpassad för just din hårtyp. Har du exempelvis färgat hår bör du välja en anpassad inpackning som inte bleker bort färgen. Har du istället torrt hår är en inpackning som tillför extra fukt och näring att föredra. 
En inpackning appliceras i längderna i nytvättat hår och ska verka i minst ett par minuter. Det bästa är såklart att följa instruktionerna på förpackningen. När kuren fått verka ska den sköljas ur. Avsluta sedan behandlingen med balsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar